Project ENTER-VALUE: Δελτίο Τύπου

Oct 02, 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25/09/2023
 
 
Ολοκληρώθηκε το διασυνοριακό Έργο ENTER-VALUE με τη διοργάνωση Τελικού Συνεδρίου
 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Τελικό Συνέδριο παρουσίασης των αποτελεσμάτων του Έργου ENTER-VALUE, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, το οποίο διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), ως επικεφαλής Δικαιούχος, ολοκληρώνοντας τις δράσεις του Έργου.
 
Στο Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, εντός της ΔΕΘ, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, από την πλευρά των Ελλήνων Δικαιούχων, ο κ.  Georgi Tsvetkov, Project Managerτου έργου, εκπρόσωπος του Βούλγαρου Δικαιούχου «ECONOMIC DEVELOPMENT AGENCY HIGH WEST RODOPI» καθώς και εκπρόσωποι φορέων της πόλης, αυτοδιοικητικών και μη.
 
Συγκεκριμένα, χαιρετισμούς απηύθυναν οι κ.κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Θεσσαλονίκης, Μανώλης Βλαχογιάννης, ‘Α Αντιπρόεδρος ΔΣ Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Κλεόβουλος Θεοτόκης, Γ.Γ. ΔΣ Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και εκπρόσωπος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, η κ. Αναστασία Σταμάτη, εκπρόσωπος Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων, καθώς και ο κ. Tsvetkov.  
 
Κοινός τόπος σύγκλισης όλων υπήρξε η αναγνώριση της σημαντικής προσπάθειας που καταβάλλει ο ΕΣΘ για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας γενικότερα αλλά και ειδικότερα, στο πλαίσιο διασυνοριακών προγραμμάτων, όπως το ENTER-VALUE, ενώ επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για στήριξη των προσπαθειών αυτών και στο μέλλον. Ειδικότερα, ο κ. Tsvetkov, τόνισε την παράμετρο της γνώσης και εμπειρίας που αποκτήθηκε από την υλοποίησή του αλλά και τον σημαντικό αριθμό των ατόμων που εκπαιδεύτηκαν και ωφελήθηκαν, μέσω του προγράμματος, ενώ εξέφρασε την προσδοκία του και για νέες συνέργειες στο μέλλον.
 
Στις εισηγήσεις που ακολούθησαν, ο κ. Παντελής Φιλιππίδης, Πρόεδρος του ΕΣΘ, αναφέρθηκε στις εξελίξεις, τις τάσεις και τις προοπτικές του τουρισμού και του λιανικού εμπορίου στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας έμφαση στη σημασία της αξιοποίησης της βυζαντινής παρακαταθήκης της περιοχής, ως σημαντικής παραμέτρου στην αλυσίδα αξίας της τοπικής επιχειρηματικότητας.
 
Ο κ. Εφραίμ Κυριζίδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Θεσσαλονίκης, τόνισε τη συμβολή του ENTER-VALUE στην προώθηση των προοπτικών εξωστρέφειας της πόλης, στόχο που υπηρετεί και το έργο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Open Mall Galerious, έργο που υλοποιείται σε συνεργασία του Δήμου και του ΕΣΘ και στη σημασία του οποίου αναφέρθηκε ενδελεχώς. 
 
Η κ. Ανθή Παπαδοπούλου, Οικονομολόγος – Σύμβουλος Ανάπτυξης, πραγματοποίησε μια συνολική επισκόπηση των δράσεων του έργου. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στους στόχους και τα αναμενόμενα αποτελέσματα του έργου, καθώς επίσης και στα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν μέσω της υλοποίησης των δράσεων από την πλευρά των Ελλήνων δικαιούχων.
 
Τέλος η κ. Ζαχάρω Παπαδοπούλου, Γ.Γ. ΑΜΚΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ υπογράμμισε τη σημασία του Βυζαντινού πολιτισμού ως πολύτιμου εργαλείου ανάπτυξης για τον τόπο, επισημαίνοντας πως η σύνδεση πολιτισμού και επιχειρηματικότητας μπορεί να λειτουργήσει με τρόπο ωφέλιμο και επικερδή για την πόλη.
 
Ακολούθησε συζήτηση.
 
Θυμίζουμε πως στόχος του έργο ENTERVALUE, το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Συνεργασίας Interreg VA ‘’Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020’’, υπήρξε η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και αειφόρου ανάπτυξης της διασυνοριακής περιοχής των δύο χωρών, μέσω της δημιουργίας ενός Ολιστικού Μηχανισμού Υποστήριξης Επιχειρήσεων και της εφαρμογής νέας Στρατηγικής Αλυσίδας Αξίας μεταξύ του τουρισμού, του λιανικού εμπορίου και της δημιουργικής οικονομίας.
 
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  Partner Search

Looking for potential beneficiaries to discuss starting a new project? Or you want to join an existing partnership? This is a good place to search for and establish contact with people who are interested in participating in your project.

  Programme Projects

Search the projects financed by the Programme!
 

  Search for project Beneficiaries!

If you already have a clear project idea but still need partners or if you want to join an existing partnership, then you are at the right place!

This is a good place to search for and establish contact with people who are interested in participating in a project.
top