Project CapTour: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Jun 16, 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Τη 2η Συνέντευξη Τύπου του έργου CapTour πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων
 
CapTour: Ένα όραμα για την ενίσχυση του διασυνοριακού Τουρισμού γίνεται πραγματικότητα.
 
Τη δεύτερη ανοιχτή Συνέντευξη Τύπου πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων για την ανακοίνωση των δράσεων που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου “CapTour: An Initiative on Capitalizing Tourism’s prospects of the region”, εχθές, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 11.03π.μ., στο Imperial Port | Convention Club Thessaloniki στην 26ης Οκτωβρίου 59 στη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα της παρουσίασης: Παρουσίαση, ενημέρωση και ανακοινώσεις

Ο  πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος και οι υπεύθυνοι του προγράμματος ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους σχετικά με τις δράσεις και τις ευκαιρίες γύρω από αυτό. Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η έναρξη των τεσσάρων συναντήσεων καινοτομίας που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου. Κάθε συνάντηση θα έχει ως κεντρικό άξονα μία διαφορετική θεματική σχετικά με την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.  Καθεμία από αυτές θα λάβουν χώρα σε διαφορετικές ημερομηνίες όπου κάθε φορά μπορούν να συμμετέχουν εκπρόσωποι από εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού, καθώς και σπουδαστές και απόφοιτοι χρηματοοικονομικών, λογιστικών και τουριστικών σχολών.

Ο κύριος Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως “Το πρόγραμμα είναι πάνω στα πλαίσια της εξωστρέφειας που έχει προγραμματίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, και για τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και για τους όμορους νομούς”, τόνισε πως αυτό που πρέπει να κρατήσουν οι συμμετέχοντες, “είναι οι σημαντικές εμπειρίες και γνωριμίες με την άλλη χώρα”.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος, εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με τον Τουρισμό για την φετινή χρονιά δηλώνοντας «Κατά μέσο όρο εκτιμώ πως θα αγγίξουμε τα νούμερα του 2019, βέβαια πρέπει να βοηθήσει και ο καιρός. Αυτή τη στιγμή στο αεροδρόμιο Μακεδονία έχουν επανέλθει οι αγορές Γερμανίας, Πολωνίας ενώ βλέπουμε πως οι τουρίστες στρέφονται ξανά στα ξενοδοχεία».
 
Οι τέσσερις «Συναντήσεις Καινοτομία στον Τουρισμό» του έργου CapTour.

Παραθέτονται οι θεματικές των συναντήσεων καινοτομίας με τη σειρά και τις ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν.
  1. Τουρισμός εμπειρίας & άλλες μορφές εξωστρέφειας | 14 Ιουνίου 2023
  2. Nomads: Tι θέλουν και πως μπορούν τα ξενοδοχεία να τους προσελκύσουν | 21 Ιουνίου 2023
  3. Πως τα εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης αλλάζουν τον τουρισμό | 29 Ιουνίου 2023
  4. Marketing | 06 Ιουλίου 2023

Το έργο CapTour

Το CapTour ένα καινοτόμο έργο που δημιουργήθηκε για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών στον κλάδο του Τουρισμού, στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας- Βουλγαρίας. Το έργο αποτελείται από ένα σύνολο δράσεων κατάρτισης, συμβουλευτικής και καθοδήγησης ώστε οι υπάρχοντες, αλλά και δυνητικοί, επιχειρηματίες να εξελίξουν τις ιδέες τους, προάγοντας τον τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή.

To έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG VA «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.
 
Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από 4 δικαιούχους:
1. Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.) (Επικεφαλής Δικαιούχος)
2. Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.)
3. Association of Hoteliers, Restauranteurs and Tour Operators – Sandanski
4. Rhodopes Hoteliers and Restauranteurs Association

  Partner Search

Looking for potential beneficiaries to discuss starting a new project? Or you want to join an existing partnership? This is a good place to search for and establish contact with people who are interested in participating in your project.

  Programme Projects

Search the projects financed by the Programme!
 

  Search for project Beneficiaries!

If you already have a clear project idea but still need partners or if you want to join an existing partnership, then you are at the right place!

This is a good place to search for and establish contact with people who are interested in participating in a project.
top